
Pasta alla Norma
med radisesalat & ricotta
Pasta alla Norma er en klassisk italiensk pastaret, der oprindeligt blev skabt i Catania, der ligger i Sicilien. Her får du en fyldig ret med casarecce, en pasta som er en rigtig saucetyv! Den vidunderlige sauce har aubergine og tomater som hovedingredienser, og får ekstra god smag af hvidløg og basilikum. Skønne tilbehør er en sprød radisesalat og cremet ricottaost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
7.5 ml
Balsamico
250 g
Casarecce
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
60 g
Blandet salat
62.5 g
Radiser
1 pakke
Hakkede tomater
1 g
Chiliflager
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde
Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær aubergine i 2 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg aubergine med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 6-8 min.
Skær radiser [1/2 pose, 2P] i tynde skiver. Bland salat, radiser, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie* i en stor skål. Krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt.
Tilsæt løg og hvidløg til panden, og steg i 2-3 min. Tilsæt hakkede tomater, basilikum (gem lidt til anretning) og et nip chiliflager, og steg i 4-5 min, eller indtil saucen er let reduceret. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt pasta til det kogende vand*, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'. Gem lidt pastavand, og hæld resten fra. Vend pasta med en smule olivenolie* i gryden. Tilsæt pasta og pastavand [2 spsk | 4 spsk] til den færdige sauce, og rør godt rundt. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med ricotta. Drys med resterende basilikum. Server med radisesalat.