I aften kommer du at imponere familien med den smukkeste tallerken med et væld af flotte farver. Vi steger ørred sprød og gylden. Samtidig laver vi sød kartoffelmos med hvidløg i flot orange. Vi laver også en frisk rød og grøn salat med tomat, agurk og koriander. Vi server herlighederne med cremet mayonnaise, som får en flot ferskenfarve af at blandes med røget paprika.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
250 g
Ørred
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
2 g
Røget paprika
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
100 g
Romainesalat
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, hak tomat, agurk og koriander fint.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Skær lime i både.
Bland limesaft, olivenolie, salt, salat, tomat, agurk og koriander i en mellemstor skål.
Bland mayonnaise, røget paprika og et nip salt og peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Tilsæt mælk, salt og et nip peber til gryden med kartofler. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Anret kartoffelmos, fisk og salat på tallerkener.
Server med paprikamayonnaise.