Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce

Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce

med prosciutto-bønner og trøffeloliemos

Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid. Svinemørbrad bliver krydret med aromatisk rosmarinolie, og steges til perfektion i ovnen. Samtidig laver vi en skøn trøffelmos med kartofler og ost. Vidunderlige tilbehør er prosciuttosvøbte grønne bønner, og ristede pinjekerner.

Tags:
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

½ stk

Rosmarin

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

8 ml

Trøffelolie

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

500 g

Bagekartoffel

150 g

Grønne bønner

50 g

Prosciutto

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3208 kJ
Kalorier (kcal)767 kcal
Fedt40 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat56.8 g
Sukker10.2 g
Protein47.1 g
Salt5.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav trøffeloliemos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Tilsæt trøffelolie efter smag lige inden servering.

Rist pinjekerner
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] fint.

Bland hvidløg, rosmarin og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Forbered kød
3

Krydr svinemørbad med salt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og dryp med rosmarinolie.

Bag kød og bønner
4

Skær ender af grønne bønner, del dem op i bundter (2 pr. person), og svøb i prosciutto.

Placer på samme bageplade. 

Bag svinemørbrad og bønner i 12-15 min, eller indtil køder er gennemtilberedt og bønnerne er møre. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kødet har 5 min tilbage.

Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], sennep, kyllingebouillon og et nip salt og peber, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil saucen er gennemvarmet og let tyknet.

Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, bønner og trøffeloliemos på tallerkener.

Top med sauce og pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image