
Ovnstegt svinemørbad
med kogte dildkartofler og sød flødesauce
Kød, sauce og kartofler! Nogle gange skal det bare være nemt. Aftenens opskrift byder på vidunderlig mad med skønne ingredienser. Vi ovnsteget svinemørbrad, og laver en lækker cremet sennepssauce med honning og hvidløg. Vi serverer kød og sauce med smukke grønne dildkartofler, og en sprød æbleslaw.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Snittet kålsalat
4 g
Oksebouillon
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Æble
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak dild groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver kartofler (uskrællet).

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Bland æble, snittet salat [1/2 pose, 2P] og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland hvidløg, honning [1/2 pakke, 2P], sennep og et skvæt vand* i en lille skål.

Hæld vand fra kartofler, og vend med dild (gem lidt til anretning) og eventuelt en klat smør*. Krydr med et nip salt* og peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt sennepssauce, oksebouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør godt rundt. Skær svinemørbrad i skiver.

Anret svinemørbrad, dildkartofler og æbleslaw på tallerkener. Drys med resterende dild. Dryp med sennepssauce.