HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegt Svinemørbad
topBanner
Ovnstegt svinemørbad

Ovnstegt svinemørbad

med kogte dildkartofler og sød flødesauce

Kød, sauce og kartofler! Nogle gange skal det bare være nemt. Aftenens opskrift byder på vidunderlig mad med skønne ingredienser. Vi ovnsteget svinemørbrad, og laver en lækker cremet sennepssauce med honning og hvidløg. Vi serverer kød og sauce med smukke grønne dildkartofler, og en sprød æbleslaw.

Tags:Børnevenlig
Allergener:sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Indeholdersennep)

200 ml

Madlavningsfløde

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

4 g

Oksebouillon

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Æble

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2499.344 kJ
Kalorier (kcal)597.3575 kcal
Fedt22.8945 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat64.0224 g
Sukker20.4 g
Protein35.8605 g
Salt2.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak dild groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver kartofler (uskrællet).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

3

Bland æble, snittet salat [1/2 pose, 2P] og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland hvidløg, honning [1/2 pakke, 2P], sennep og et skvæt vand* i en lille skål.

4

Hæld vand fra kartofler, og vend med dild (gem lidt til anretning) og eventuelt en klat smør*. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt sennepssauce, oksebouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør godt rundt. Skær svinemørbrad i skiver.

6

Anret svinemørbrad, dildkartofler og æbleslaw på tallerkener. Drys med resterende dild. Dryp med sennepssauce.