Ovnstegt svinemørbad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbad

Ovnstegt svinemørbad

med kogte dildkartofler og sød flødesauce

Kød, sauce og kartofler! Nogle gange skal det bare være nemt. Aftenens opskrift byder på vidunderlig mad med skønne ingredienser. Vi ovnsteget svinemørbrad, og laver en lækker cremet sennepssauce med honning og hvidløg. Vi serverer kød og sauce med smukke grønne dildkartofler, og en sprød æbleslaw.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Snittet kålsalat

4 g

Oksebouillon

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Æble

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)597 kcal
Energi (kJ)2499 kJ
Fedt22.89 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat64.02 g
Sukker20.2 g
Protein35.86 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered frugt og grønt
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak dild groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver kartofler (uskrællet).

Tilbered svinemørbrad
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Bland æbleslaw
3

Bland æble, snittet salat [1/2 pose, 2P] og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland hvidløg, honning [1/2 pakke, 2P], sennep og et skvæt vand* i en lille skål.

Krydr kartofler
4

Hæld vand fra kartofler, og vend med dild (gem lidt til anretning) og eventuelt en klat smør*. Krydr med et nip salt* og peber*.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt sennepssauce, oksebouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør godt rundt. Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, dildkartofler og æbleslaw på tallerkener. Drys med resterende dild. Dryp med sennepssauce.