Skip to main content
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med blandede grøntsager og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Mens du bager denne skønne laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål, grønne bønner og græskarkerner. Den cremede mayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nødder, Gluten)

500 g

Kartofler

50 g

Grønkål, skåret

2 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Grønne bønner

Næringsindhold

Energi (kJ)3469 kJ
Kalorier (kcal)829 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat73.3 g
Sukker19.7 g
Kostfibre11.2 g
Protein36.3 g
Kolesterol100 mg
Salt0.6 g
Potassium1807.5 mg
Calcium35 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tilsæt grøntsager
4

Imens, skær ender af grønne bønner.

Top rodfrugter med grønkål, grønne bønner og græskarkerner, og vend sammen, når de har 8-10 min tilbage i ovnen.

Bland aioli
5

Bland mayonnaise, aioli og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret grøntsager og laks på tallerkener.

Server med aioli.