Ovnbagt kylling og gremolatakål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kylling og gremolatakål

Ovnbagt kylling og gremolatakål

med kartoffelbåde og sennepssauce

Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse godt. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnstege. Den får selskab i ovnen af sprøde kartoffelbåde og spidskål. Vi serverer kylling med en fantastisk sennepssauce med fløde og kyllingebouillon, og spidskålen topper vi med en spændende gremolata med hvidløg, persille og citron.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

200 g

Spidskål

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron

½ stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3435 kJ
Kalorier (kcal)821 kcal
Fedt46 g
Mættet fedt12.8 g
Kulhydrat58.3 g
Sukker12.5 g
Protein44.8 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.

Lav gremolata
2

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. 

Halver citron [½ stk, 2P].

Hak persille fint.

Bland hvidløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Bag kål
3

Skær spidskål i kvarte.

Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre.

Bag kylling
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til bageplade med spidskål, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen har 5 min tilbage.

Tilsæt madlavningsfløde, sennep, kyllingebouillon og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kylling, kartofler og spidskål på tallerkener.

Top spidskål med gremolata og kylling med sauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image