Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse godt. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnstege. Den får selskab i ovnen af sprøde kartoffelbåde og spidskål. Vi serverer kylling med en fantastisk sennepssauce med fløde og kyllingebouillon, og spidskålen topper vi med en spændende gremolata med hvidløg, persille og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
200 g
Spidskål
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron
½ stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
4 g
Kyllingebouillon
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Hak persille fint.
Bland hvidløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Skær spidskål i kvarte.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til bageplade med spidskål, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen har 5 min tilbage.
Tilsæt madlavningsfløde, sennep, kyllingebouillon og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret kylling, kartofler og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med gremolata og kylling med sauce.