Skip to main content
Ostepaneret kylling

Ostepaneret kylling

med souvlaki-fritter og græsk salat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland. Vi panerer kylling i panko, hvidløg og ost, og steger den gylden. Samtidigt laver vi sprøde kartoffel- og pastinakfritter krydrede med souvlaki-krydderi. Vi serverer kylling og fritter med en spændende variant af den klassiske græske salat med agurk, tomat, persille og syltet rødløg, og cremet aioli.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

4 g

Souvlaki-krydderi

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Løg

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til mel

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3190 kJ
Kalorier (kcal)763 kcal
Fedt27.8 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat79 g
Sukker12.5 g
Kostfibre9.5 g
Protein50.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1301.8 mg
Calcium10.2 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav souvlaki-fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællede) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt rødløg
2

Halver citron.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en mellemstor skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Pres eller hak hvidløg fint.

Paner kylling
3

Krydr kylling med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland finrevet ost, hvidløg, panko og et nip peber i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær tomat i 1 cm både.

Hak persille groft.

Hæld væde fra rødløg.

Vend persille, tomat, agurk og salt i skålen med rødløg.

Server
6

Anret kylling, fritter og salat på tallerkener.

Server med aioli.