I aften drømmer vi os væk til solrige Napoli, og laver en fyldig pastaret med masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk sauce med skalotteløg, hvidløg, tomater, balsamico, chili, calabresepesto, kalamataoliven og basilikum. Vi vender rigatoni i saucen og topper med sprød cashew-pangrattato med panko.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
70 g
Kalamataoliven
40 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam)
2 stk
Hvidløgsfed
½ pakke
Hakkede tomater
1 pose
Basilikum
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
1 g
Chiliflager
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Calabresepesto
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Skalotteløg
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak skalotteløg fint.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak oliven groft.
Hak cashewnødder groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og balsamico, og lad simre i 6-7 min. Tilsæt chiliflager, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], pastavand, calabresepesto, oliven og et nip peber, og lad simre videre i 2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt pasta og basilikum, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Drys med crumble.