Skip to main content
Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce
Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce

Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce

med pisket ricotta og bagt tomat

4.2
(28)

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet, vi krydrer svinekød med middelhavskrydderier, og steger det i en skøn citronsauce med basilikum, hvidløg og smør. Vi serverer vores kød med sprøde fritter med citronpeber og revet ost, pisket ricotta og ovnbagt tomat med balsamico.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svineschnitzel

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 g

Citronpeber

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Citrusfrugt

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Mælk (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2795 kJ
Kalorier (kcal)668 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker9 g
Kostfibre6.1 g
Protein44.5 g
Salt6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og citronpeber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak tomat groft.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Hak basilikum groft.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, basilikum og hvidløg i en lille skål.

Bag tomat
3

Pisk ricotta, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], mælk [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.

Fordel tomat på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 20 min tilbage. Dryp med balsamico, drys med sukker [1 tsk | 2 tsk], og vend sammen.

Bag i 15-20 min, eller indtil bløde.

Steg kød
4

Krydr svinekød med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på høj varme.

Steg i 1-2 min på en side, eller indtil gylden.

Vend svinekød, tilsæt citronsauce og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Tilsæt ost
5

Vend kartofler med finrevet ost på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret fritter og svinekød på tallerkener.

Top med ricotta og tomat. 

Server med citronsauce.