Skip to main content
Mexicansk oksekøds-tacosalat
Mexicansk oksekøds-tacosalat

Mexicansk oksekøds-tacosalat

med sprøde tortillabrød og cajunmayonnaise

I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og I kan se frem til snart at kunne nyde en stor tallerken med en masse gode ting. Hvad med krydret oksekød, sprøde tortillachips, salat, tomater med rødløg og lime, og en spicy cajunmayonnaise?

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Egg
Senf
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Egg, Senf)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

1 stk

Salat

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Schwefeldioxide und Sulfite)

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)817 kcal
Energi (kJ)3419 kJ
Fedt51.5 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat51.9 g
Sukker12.3 g
Kostfibre8.5 g
Protein35.2 g
Salt5.5 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered tortillabrød
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland Panamad, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en stor skål.

Skær tortillabrød i 2 cm stykker.

Vend tortillabrød i skålen, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. 

Lav tomatsalat
2

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak rødløg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Bland tomat, rødløg, et skvæt limesaft og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med Tex-Mex, halvdelen af Ay Cajun-ba og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt gulerod, og rør rundt. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag tortillabrød
4

Imens, bag tortillabrød i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Hak hjertesalat groft.

TIP: Tortillabrødene bliver sprødere, når de køler af.

Lav cajunmayonnaise
5

Bland mayonnaise, et skvæt limesaft, resterende Ay Cajun-ba, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret salat, oksekød, tomatsalat og tortillabrød i dybe tallerkener.

Top oksekød med cajunmayonnaise.