Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Må vi friste med et lynhurtigt måltid, som alligevel er yderst velsmagende og indbydende? Vi steger laks med olivenolie, røget paprika og smør. Samtidig laver vi cajunris med Tex-Mex-krydderier. Vi når også at bikse en frisk majssalat sammen med forårsløg, tomat, koriander og lime. Og så topper vi herlighederne med chiliflager til de modige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
½ stk
Lime
5 g
Tex-Mex
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
1 dåse
Majs
1 stk
Forårsløg
½ g
Chiliflager
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Røget paprika
150 g
Jasminris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min.
Tag gryden af varmen.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk] og røget paprika, når der er 2 min tilbage af stegetiden.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak tomat groft.
Snit forårsløg fint.
Hæld væde fra majs.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Riv koriander groft.
Bland majs, forårsløg, tomat, koriander, et skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Anret ris og majssalat i dybe tallerkener, og top med laks og fraiche.
Drys med chiliflager [½ pakke, 2P].
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.