Mexicansk inspireret rejebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk inspireret rejebowl

Mexicansk inspireret rejebowl

med cremet avocado og spicy peanuts

I aften laver vi en vidunderlig mexicansk rejebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge basmatiris. Mens risene koger, laver vi spicy peanuts med chili og steger rejer med lime og Tex-Mex krydderier. Bowlen fyldes med ris, rejer, pico de gallo, spicy peanuts og avocado og toppes med cajunyoghurt.

Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Mælk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Avocado

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Lime

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 g

Chiliflager

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

1 pose

Koriander

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3321 kJ
Kalorier (kcal)794 kcal
Fedt41.7 g
Mættet fedt14.2 g
Kulhydrat71.4 g
Sukker10.9 g
Protein26.7 g
Salt3.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav pico de gallo
2

Imens, hak tomat, rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland tomat, rødløg, koriander, limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Lav spicy peanuts
3

Hak peanuts groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist peanuts i 2-3 min, eller indtil let gyldne.

Tag panden af varmen, tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt og peber, og overfør til en skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered avocado
4

Imens, halver avocado, og fjern sten.

Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med Tex-Mex og et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et skvæt limesaft, rør indtil smørret er smeltet, og tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.

Top rejer med limesmør.

Drys med peanuts.

Server med cajunmayonnaise.