Forkæl dine smagsløg med vores hjemmelavede Urte-falafler. De er hjemmelavede og delikat krydrede med purløg, spidskommen og hvidløg. Dertil serveres aromatiske juvelris med tranebær, en farverig, frisk salat og en dip med yoghurt, mayonnaise og tahini, som passer perfekt til falafler!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
1 pose
Bredbladet persille
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 pose
Purløg
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
100 g
Romainesalat
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Mel til kikærter
½ tsk
Salt til kikærter
2 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Sukker til dressing
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hæld væde fra kikærter.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland kikærter, spidskommen, purløg, hvidløg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Blend med en stavblender til cremet konsistens.
TIP: Mos kikærterne fint med en gaffel eller kartoffelmoser, hvis du ikke har en stavblender.
Skyl salat. Skær roden af, skil bladene ad, og hak groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær agurk i halve skiver.
Bland salat, agurk og gulerod i en stor skål.
Hak persille fint.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til falafler (4 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Imens, bland yoghurt, mayonnaise, tahini, vand, salt, sukker og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend tranebær og persille i gryden med ris.
Bland olivenolie, et skvæt citronsaft og salt i skålen med salat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med falafel og salat.
Server med tahiniyoghurt.