topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsebolognese

Linsebolognese

med rosmarin & pæresalat

Ugens pastaopskrift er noget helt særligt! En vegetarisk version af bolognese lavet med mættende linser og gulerødder, hvor vi maksimerer smagen gennem aromatisk rosmarin og hvidløg. Rødvinssauce og flåede tomater tilfører vidunderlig dybde til saucen, som serveres med revet pecorino og pebret rucolasalat. Så god, at man bliver helt salig!

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Gulerod

1 pakke

Grønne linser

7.5 ml

Balsamico

4 g

Grøntsagsbouillon

250 g

Penne

1 stk

Løg

20 g

Pecorino Romano-ost

70 g

Rucola

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

1 stk

Rosmarin

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

¼ tsk

Salt

½ tsk

Sukker

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)182 kcal
Energi (kJ)759 kJ
Fedt0.92 g
Mættet fedt0.2 g
Kulhydrat22.62 g
Sukker2.3 g
Protein15.71 g
Salt2.3 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet). Hak rosmarin fint. Skær citron i både. Riv pecorino.

Kog pasta
2

Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Hæld vand* fra. 

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 3-4 min.

Lav bolognese
4

Tilsæt hvidløg, rosmarin, balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og linser. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt*, sukker* og pastavand. Bring i kog. Lad simre i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*. Rør rundt. Smag til med salt* og peber*.

Lav pæresalat
5

Skær pære i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt pære og rucola.  TIPS: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med linsebolognese. Drys med pecorino. Server med pæresalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image