Ugens pastaopskrift er noget helt særligt! En vegetarisk version af bolognese lavet med mættende linser og gulerødder, hvor vi maksimerer smagen gennem aromatisk rosmarin og hvidløg. Rødvinssauce og flåede tomater tilfører vidunderlig dybde til saucen, som serveres med revet pecorino og pebret rucolasalat. Så god, at man bliver helt salig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
1 pakke
Hakkede tomater
7.5 ml
Gulerod, gul
4 g
Grønne linser
efter behov
Balsamico
(Indeholdersulfitter)¼ tsk
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)½ tsk
Penne
(Indeholdergluten, soja)Løg
Pecorino Romano-ost
(Indeholdermælk)Rucola
Hvidløgsfed
Citron
Rosmarin
Pære
Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Salt*
Sukker*
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet). Hak rosmarin fint. Skær citron i både. Riv pecorino.
Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Hæld vand* fra.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, rosmarin, balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og linser. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt*, sukker* og pastavand. Bring i kog. Lad simre i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*. Rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Skær pære i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt pære og rucola. TIPS: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med linsebolognese. Drys med pecorino. Server med pæresalat.