
Linsebolognese
med rosmarin & pæresalat
Ugens pastaopskrift er noget helt særligt! En vegetarisk version af bolognese lavet med mættende linser og gulerødder, hvor vi maksimerer smagen gennem aromatisk rosmarin og hvidløg. Rødvinssauce og flåede tomater tilfører vidunderlig dybde til saucen, som serveres med revet pecorino og pebret rucolasalat. Så god, at man bliver helt salig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Gulerod
1 pakke
Grønne linser
7.5 ml
Balsamico
4 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Penne
1 stk
Løg
20 g
Pecorino Romano-ost
70 g
Rucola
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
1 stk
Rosmarin
1 stk
Pære
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør
¼ tsk
Salt
½ tsk
Sukker
Fremgangsmåde
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet). Hak rosmarin fint. Skær citron i både. Riv pecorino.
Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Hæld vand* fra.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, rosmarin, balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og linser. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt*, sukker* og pastavand. Bring i kog. Lad simre i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*. Rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Skær pære i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt pære og rucola. TIPS: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med linsebolognese. Drys med pecorino. Server med pæresalat.