HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsebolognese
topBanner
Linsebolognese

Linsebolognese

med rosmarin & pæresalat

Ugens pastaopskrift er noget helt særligt! En vegetarisk version af bolognese lavet med mættende linser og gulerødder, hvor vi maksimerer smagen gennem aromatisk rosmarin og hvidløg. Rødvinssauce og flåede tomater tilfører vidunderlig dybde til saucen, som serveres med revet pecorino og pebret rucolasalat. Så god, at man bliver helt salig!

Tags:Vegetarisk
Allergener:sulfitterselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Hakkede tomater

7.5 ml

Gulerod, gul

4 g

Grønne linser

efter behov

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

¼ tsk

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ tsk

Penne

Løg

Pecorino Romano-ost

Rucola

Hvidløgsfed

Citron

Rosmarin

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Salt*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)181.505 kcal
Energi (kJ)759.4168 kJ
Fedt0.916 g
Mættet fedt0.2 g
Kulhydrat22.62 g
Sukker2.3 g
Protein15.7087 g
Salt2.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet). Hak rosmarin fint. Skær citron i både. Riv pecorino.

2

Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Hæld vand* fra. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 3-4 min.

4

Tilsæt hvidløg, rosmarin, balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og linser. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt*, sukker* og pastavand. Bring i kog. Lad simre i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*. Rør rundt. Smag til med salt* og peber*.

5

Skær pære i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt pære og rucola.  TIPS: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.

6

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med linsebolognese. Drys med pecorino. Server med pæresalat.