topBanner
Linsebolognese

Linsebolognese

med rosmarin & pæresalat

Ugens pastaopskrift er noget helt særligt! En vegetarisk version af bolognese lavet med mættende linser og gulerødder, hvor vi maksimerer smagen gennem aromatisk rosmarin og hvidløg. Rødvinssauce og flåede tomater tilfører vidunderlig dybde til saucen, som serveres med revet pecorino og pebret rucolasalat. Så god, at man bliver helt salig!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkglutensojasellerisulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 dåse

Grønne linser

1 stk

Gulerod, gul

1 pose

Rosmarin

1 stk

Pecorino Romano-ost

(Indeholdermælk)

250 g

Penne

(Indeholdergluten, soja)

1 dåse

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Pære

1 pose

Rucola

7.5 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt*

½ tsk

Sukker*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3052 kJ
Kalorier (kcal)730 kcal
Fedt7 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat129 g
Sukker29 g
Protein27 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet). Hak rosmarin fint. Skær citron i både. Riv pecorino.

2

Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Hæld vand fra.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 3-4 min.

4

Tilsæt hvidløg, rosmarin, balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og linser. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt, sukker og pastavand. Bring i kog. Lad simre i 4-5 min. Tilsæt en klat smør. Rør rundt. Smag til med salt og peber.

5

Skær pære i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie, en skvæt citronsaft, et nip salt og peber i en skål. Tilsæt pære og rucola. TIPS: Vent med at vende det hele sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.

6

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med linsebolognese. Drys med pecorino. Server med pæresalat.