Få hjælp fra børnene og lav disse hjemmerullede kyllingeboller med nudler, grøntsager og sauce lavet af spændende asiatiske smagskombinationer i form af blandt andet hoisinsauce, citrongræs og ingefær. En kokkekomponeret opskrift, der imponerer med sin rige smag, men som er uventet let og hurtig at lave. Et perfekt ret, hvis du kan lide ramen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
30 g
Hakket kyllingekød
1 stk
Panko
(Indeholdergluten)25 ml
Citrongræs
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Ingefær
4 dl
Nudler
(Indeholdergluten)Hoisinsauce
(Indeholdergluten, bløddyr, sesam, soja)Kyllingebouillon
Forårsløg
Hvidløgsfed
Koriander
Lime
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Æg*
(Indeholderæg)Salt*
Vand*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak 1/2 citrongræs meget fint. Bland hakket kyllingekød, æg*, panko, hvidløg, salt* og hakket citrongræs i en skål. TIP: Citrongræs er ret fibrøs, så sørg for at hakke det fint.
Rul fars til kødboller (5 pr. person). Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 15-20 min.
Bring en gryde med vand* (til nudlerne) i kog. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Bank resterende citrongræs let med en kagerulle. Riv limeskal. Skær lime i både. Hak koriander groft.
Kog nudler [½ pakke, 2 pers.] i 7-8 min. Skyl under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg gulerod i 2-3 min. Tilsæt ingefær. Steg videre i 1 min.
Tilsæt vand*, kyllingebouillon, hoisinsauce, sojasauce, limeskal, 1/2 forårsløg og resterende citrongræs. Lad simre i 4-5 min. Smag til med peber* og et skvæt limesaft.
Anret nudler og kyllingeboller i dybe tallerkener. Top med ingefærsauce, grøntsager, koriander og resterende forårsløg.