Vi håber I er sultne, aftenens opskrift frister nennelig med en masse godt! Vi koger trefarvet quinoa, der får ekstra smag af at blive kogt med grøntsagsbouillon. Samtidig steger vi krydrede hakkebøffer og bikser en innovativ spidskålssalat sammen med sennep, æble og persille. Vi serverer herlighederne med kølende fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Trefarvet quinoa
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
200 g
Spidskål
1 stk
Æble
1 stk
Bredbladet persille
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
5 dl
Vand (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 tsk
Salt (trin 5)
Bring vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og skyl under koldt vand*.
Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit og salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Snit spidskål fint. Hak persille fint. Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland spidskål, olivenolie* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil mør. Tilsæt sennep, æble og persille (gem lidt til anretning), og vend sammen.
Vend færdigkogt quinoa i skålen med salat, og krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber*.
Anret spidskålssalat i dybe tallerkener. Top med hakkebøf og fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med resterende persille.