Vidste du at gochujang er en fermenteret chilipasta, som er yderst populær i det koreanske køkken? Her bruger vi gochujang til at lave en vegetarisk gryderet med østershatte, glaskål, kartofler og zucchini. Gryderetten serveres med aromatiske jasminris og toppes med friske forårsløg. En dejlig varmende ret på grå blæsevejrsdage.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Jasminris
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
90 g
Gochujang
(Indeholder: Soja)
30 g
Misopasta
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)
300 g
Kartofler
1 stk
Zucchini
100 g
Østershatte
1 g
Chiliflager
1 stk
Forårsløg
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Glaskål, hvid
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
4 dl
Vand til gryderet
½ tsk
Salt til gryderet
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Skræl glaskål.
Skær kartoffel (uskrællet), glaskål og zucchini i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg, hvidløg, kartoffel og glaskål i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt gochujang, misopasta, chiliflager, vand, bouillon, salt og et nip peber til gryden med grøntsager, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-15 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Riv østershatte i grove stykker.
Tilsæt zucchini og østershatte, når gryderetten har 6-7 min tilbage, og lad simre i resterende tid.
Snit forårsløg fint.
Vend ris med sesamfrø.
Anret gryderet i dybe tallerkener.
Top med forårsløg.
Server med ris i små skåle.