Skip to main content

Koreansk gochujanggryde

med østershatte, glaskål og jasminris

Vidste du at gochujang er en fermenteret chilipasta, som er yderst populær i det koreanske køkken? Her bruger vi gochujang til at lave en vegetarisk gryderet med østershatte, glaskål, kartofler og zucchini. Gryderetten serveres med aromatiske jasminris og toppes med friske forårsløg. En dejlig varmende ret på grå blæsevejrsdage.

Tags:
Kort forberedelse
Hurtig
Mælkefri
Mere grønt
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Selleri
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

90 g

Gochujang

(Indeholder: Soja)

30 g

Misopasta

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)

300 g

Kartofler

1 stk

Zucchini

100 g

Østershatte

1 g

Chiliflager

1 stk

Forårsløg

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Glaskål, hvid

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

4 dl

Vand til gryderet

½ tsk

Salt til gryderet

Næringsindhold

Energi (kJ)2770 kJ
Kalorier (kcal)662 kcal
Fedt13.7 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat122.1 g
Sukker22.2 g
Kostfibre10.8 g
Protein21.3 g
Salt7.8 g
Potassium947.6 mg
Calcium10.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, hak løg og hvidløg fint. 

Skræl glaskål.

Skær kartoffel (uskrællet), glaskål og zucchini i 2 cm tern. 

3

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg løg, hvidløg, kartoffel og glaskål i 2-3 min, eller indtil let bløde. 

4

Tilsæt gochujang, misopasta, chiliflager, vand, bouillon, salt og et nip peber til gryden med grøntsager, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-15 min, eller indtil grøntsagerne er bløde. 

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

5

Riv østershatte i grove stykker.

Tilsæt zucchini og østershatte, når gryderetten har 6-7 min tilbage, og lad simre i resterende tid. 

Snit forårsløg fint.

Vend ris med sesamfrø. 

6

Anret gryderet i dybe tallerkener. 

Top med forårsløg.

Server med ris i små skåle.