Drøm dig væk til bountyland med disse sprøde kokospanerede kongerejer. Forestil dig at du ligger i en solstol under en palme, mens du dypper en reje i srirachamayonnaise, gafler en mundfuld frisk og syrlig mangosalsa og bider igennem en sprød sesam-fritte. Smagen af troperne kan du genskabe hjemme i dit køkken med denne ret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Lime
1 stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Koriander
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Tomat
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
100 g
Vegansk srirachamayonnaise
30 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 stk
Mango
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til rejer
2 spsk
Mel til panering
1
Æg til panering
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, Ginger Ninja, sesamfrø og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak tomat groft og koriander fint.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Hak skalotteløg fint.
Bland mango, tomat, koriander og skalotteløg i en mellemstor skål.
Knus ristede løg i pakken med en kødhammer eller kagerulle.
Dup rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med salt.
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] og med sojasauce i en anden dyb tallerken. Bland ristede løg, kokosmel og panko i en tredje dyb tallerken.
Vend rejer i hvedemel, derefter i æg og til sidst i kokosblanding.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg rejer i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Bland olivenolie, limesaft, salt og et nip peber i skålen med salsa.
Anret fritter, rejer og salsa i skåle.
Server med srirachamayonnaise.