topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk bøf bourguignon

Klassisk bøf bourguignon

med stegte svampe og blød hvidløgsmos

Bøf bourguignon er en klassisk fransk ret bestående af en fyldig kødgryderet med vin. Retten er fransk husmandskost og kommer oprindeligt fra Bourgogne-regionen. Vores version indeholder løg, gulerod og svampe, udover kød og vin. Cremet hvidløgsmos og frisk persille passer perfekt til.

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled beef

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

500 g

Bagekartoffel

4 g

Kyllingebouillon

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Champignon

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2833 kJ
Kalorier (kcal)677 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat64.9 g
Sukker17.1 g
Protein36.5 g
Salt6.9 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Steg svampe
2

Hak svampe [1/2 pakke, 2P] groft.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

Steg løg og gulerod
3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Hak gulerod (uskrællet) fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme gryde på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil let bløde.

Tilbered kød
4

Sænk til middel varme.

Tilsæt oksekød (inklusive lage fra pakken) rødvinssauce, sojasauce, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre under låg i 10-12 min.

Træk kødet i strimler med en ske i gryden.

Tilsæt svampe
5

Hak persille groft.

Vend svampe i gryden med kød lige inden servering.

Server
6

Anret hvidløgsmos og bøf bourguignon i dybe tallerkener.

Drys med persille.