
Karrykrydret 'fish and chips'
med frisk agurkesalat og mayonnaise
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til England, og vi frister med karrykrydret Fish and Chips. Vi panerer fisk i mel, æg, panko og karry, og steger den derefter lækkert sprød. Vi serverer fisken med sprøde, ovnbagte kartofler og en frisk agurkesalat med spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
4 g
Curry-on
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak mynte fint.
Skær agurk i 2 cm tern.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/2 tsk I 1 tsk], Curry-On og et nip peber i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko, og overfør til en ren tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis fisken sidder fast i panden.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland mynte, agurk, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] lige inden servering.
Anret fisk, agurkesalat og kartofler på tallerkener.
Server med en klat mayonnaise.