Italiensk madkunst har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi en fantastisk pastaret med en bund af en skøn sauce med fløde, tomat og middelhavskrydderier. Saucen blandes med rigatoni, frisk spinat og ovnbagt zucchini og løg. Vi topper med smuldret gedeost, ristede pinjekerner og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
1 pose
Basilikum
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Rødløg
½ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær rødløg i 1 cm både.
Fordel zucchini og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak basilikum groft.
Skyl spinat.
Opvarm en stor stegepande på middel varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg tomatpuré, hvidløg og Middelhavsdrøm i 1 min. Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, sukker og pastavand, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Tag panden af varmen.
Tilsæt pasta, spinat og ovnbagte grøntsager, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med smuldret gedeost, pinjekerner og basilikum.