
Italiensk frikadellesandwich
med frisk tomatsalsa og cremet pestodressing
I aften laver vi fantastisk Italiensk inspireret mad med masser af smag og farve. Vi bygger en vidunderlig frikadellesandwich med frikadeller, tomatsalsa med rødløg og hvidløg, salatmix og en smuk grøn pestomayo. De lækre frikadeller får ekstra smag af revet hård ost, som smelter ned i det møre kød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
2 stk
Tomat
250 g
Hakket svine-/kalvekød
50 g
Cremet pestodressing
1 stk
Rødløg
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
2 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær tomat i små tern. Hak halvdelen af rødløg fint, og skær resten i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk] og panko med et stort nip salt* og peber* i en skål. Form fars til frikadeller (2 pr. person).
Bland hakketrødløg, tomat, hvidløg og olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg frikadeller sammen med skivetrødløg i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. Drys frikadeller med finrevet ost, når der er 1 min tilbage af stegetiden. VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær brød over på langs og derefter i kvarte. Placer på en bageplade med bagepapir, og varm i ovnen i 5-6 min. Smør brød med pestodressing. Top med frikadeller, en smule salat og tomatsalsa (3 spsk pr. person). Bland resterende salat og tomatsalsa i en skål.
Anret frikadellesandwich og salat på tallerkener.