
Indonesisk mad kan noget med farver, forskellige teksturer og fantastiske smage! Her laver vi stegt, krydret kylling, som vi serverer med en peanut-sataydip, lime, duftende citrongræsris, sesam-sukkerærter og en sprød salat med en marinade på koriander, mynte og lime.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
150 g
Basmatiris
1 stk
Citrongræs
100 g
Sataysauce
(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
½ stk
Gulerod, Julienne
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Mynte & koriander
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
150 g
Sukkerærter
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
1 g
Chiliflager
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til salat

Bank citrongræs med en kagerulle.
Smelt smør i en gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak mynte og koriander fint.
Halver lime.
Bland mynte, koriander, chiliflager, et skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.
Hak peanuts groft.
Bland sataysauce og peanuts i en anden lille skål.
Skræl agurk og glaskål til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, agurk og glaskål i en stor skål.
TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg sukkerærter med sesamfrø og salt i 1-2 min, eller indtil let brunet.
Overfør til en skål.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Ginger Ninja og salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland salat med lime-korianderdressing og salt lige inden servering.
Vend sukkerærter med sesamolie.

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret kylling, salat, sukkerærter og resterende lime på tallerkenerne.
Server med peanutdip i en lille skål.