Skip to main content
Indonesisk sataykylling

Indonesisk sataykylling

med citrongræsris og sesamstegte sukkerærter

Indonesisk mad kan noget med farver, forskellige teksturer og fantastiske smage! Her laver vi stegt, krydret kylling, som vi serverer med en peanut-sataydip, lime, duftende citrongræsris, sesam-sukkerærter og en sprød salat med en marinade på koriander, mynte og lime.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Basmatiris

1 stk

Citrongræs

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

½ stk

Gulerod, Julienne

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Mynte & koriander

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

150 g

Sukkerærter

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

1 g

Chiliflager

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til salat

Energi (kJ)3602 kJ
Kalorier (kcal)861 kcal
Fedt32.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat93.5 g
Sukker17.1 g
Kostfibre9.2 g
Protein51.2 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.1 g
Potassium239 mg
Calcium23.1 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør i en gryde på middel varme. 

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak mynte og koriander fint.

Halver lime.

Bland mynte, koriander, chiliflager, et skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.

Hak peanuts groft.

Bland sataysauce og peanuts i en anden lille skål.

Skræl agurk og glaskål til lange, tynde bånd.

Bland gulerod, agurk og glaskål i en stor skål.

TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg sukkerærter
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg sukkerærter med sesamfrø og salt i 1-2 min, eller indtil let brunet.

Overfør til en skål.

Steg kylling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med Ginger Ninja og salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Bland salat med lime-korianderdressing og salt lige inden servering.

Vend sukkerærter med sesamolie.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret kylling, salat, sukkerærter og resterende lime på tallerkenerne.

Server med peanutdip i en lille skål.