HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHurtig Oksekødschili
topBanner
Hurtig oksekødschili

Hurtig oksekødschili

med kidneybønner og yoghurt

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, peberfrugt og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med rødvinssauce og vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Serveres med lækre ris, limebåde og en stor klat limeyoghurt.

Tags:Hurtig
Allergener:mælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gul peberfrugt

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

250 g

Hakket oksekød

150 g

Basmatiris

½ pakke

Kidneybønner

30 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)724.7501 kcal
Energi (kJ)3032.3542 kJ
Fedt18.7325 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat93.345 g
Sukker21.4 g
Protein41.29 g
Salt6.4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær peberfrugt i tynde strimler. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2 min. 

4

Tilsæt Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssauce [1/2 pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Riv limeskal, og skær lime i både. Bland yoghurt og limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret ris i skåle. Top med chili og en klat yoghurt. Server med limebåde.