Hurtig oksekødschili
med kidneybønner og yoghurt
En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, peberfrugt og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med rødvinssauce og vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Serveres med lækre ris, limebåde og en stor klat limeyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Peberfrugt
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
250 g
Hakket oksekød
150 g
Basmatiris
½ pakke
Kidneybønner
30 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime, økologisk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær peberfrugt i tynde strimler. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2 min.
Tilsæt Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssauce [1/2 pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv limeskal, og skær lime i både. Bland yoghurt og limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris i skåle. Top med chili og en klat yoghurt. Server med limebåde.