
En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Superhurtig chili med hakket oksekød, peberfrugt og kidneybønner får fantastisk smag af at blive stegt med rødvinssauce og vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Serveres med lækre ris, limebåde og en stor klat limeyoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Peberfrugt
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
250 g
Hakket oksekød
150 g
Basmatiris
½ pakke
Kidneybønner
30 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
1 pakke
Hakkede tomater
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime, økologisk
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Skær peberfrugt i tynde strimler. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2 min.

Tilsæt Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssauce [1/2 pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt kidneybønner, og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Riv limeskal, og skær lime i både. Bland yoghurt og limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Anret ris i skåle. Top med chili og en klat yoghurt. Server med limebåde.