
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en magisk gyros-inspireret bulgurbowl med en masse skønne ingredienser. Vi bygger vores bowl med bulgur med gulerod og Za'atar-krydderi, hvidløgsstegt kebab og en frisk agurke-tomatsalat med rødløg og citron. Velsmagende tilbehør er myntemayonnaise med sriracha og sprøde oreganochips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ g
Oregano, tørret
85 g
Bulgur
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
8 g
Za'atar
(Indeholder: Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sennep, Havre)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Løg
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 4)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm strimler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med oreganoolie, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon, gulerod og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Rør Za'atar i gryden med færdig bulgur, og stil til side.

Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak agurk og tomat groft.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland rødløg, et skvæt citronsaft, agurk, tomat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Hak mynte fint.
Bland srirachamayonnaise, mynte, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kebab med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Anret bulgur, kebab og agurke-tomatsalat i dybe tallerkener.
Top med myntemayonnaise.
Server med oreganochips.