Skip to main content
Græske koftaer og dild-tzatziki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer og dild-tzatziki

Græske koftaer og dild-tzatziki

med krydrede fritter og frisk radisesalat

I aften drømmer vi os væk til Grækenland, og laver fantastiske koftaer. Samtidig laver vi sprøde fritter med middelhavskrydderier og en frisk græsk salat med salat, cherrytomat, radiser og salatost. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at lave en cremet dild-tzatziki og sprøde naanbrød med mynteolie.

Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Naanbrød

(Indeholder: Hvede, Gluten, Mælk)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Panamad

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

225 g

Hakket oksekød

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

75 g

Radiser

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Salat

1 stk

Mynte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

2 spsk

Olie til urteolie

¼ tsk

Salt til urteolie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5793 kJ
Kalorier (kcal)1385 kcal
Fedt70.1 g
Mættet fedt25.4 g
Kulhydrat129.8 g
Sukker10.8 g
Protein57.7 g
Salt8.1 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dild-tzatziki
2

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, hvidløg, yoghurt, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav salat
3

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Halver cherrytomater.

Skær radiser i tynde skiver.

Smuldr græsk ost.

Bland salat, cherrytomater, radiser, græsk ost, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg koftaer
4

Bland hakket oksekød, Panamad, rasp, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag naanbrød
5

Imens, hak mynte fint.

Bland mynte, olivenolie og salt i en lille skål.

Fordel naanbrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med mynteolie.

Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil sprøde.

Skær i kvarte.

Server
6

Anret koftaer, kartofler, græsk salat og naanbrød på tallerkener.

Server med dild-tzatziki.