Græske koftaer og dild-tzatziki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer og dild-tzatziki

Græske koftaer og dild-tzatziki

med krydrede fritter og frisk radisesalat

I aften drømmer vi os væk til Grækenland, og laver fantastiske koftaer. Samtidig laver vi sprøde fritter med middelhavskrydderier og en frisk græsk salat med salat, cherrytomat, radiser og salatost. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at lave en cremet dild-tzatziki og sprøde pitabrød med mynteolie.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Middelhavsdrøm

150 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

75 g

Radiser

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

225 g

Hakket oksekød

4 g

Panamad

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Mynte

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4926 kJ
Kalorier (kcal)1177 kcal
Fedt62.8 g
Mættet fedt24.6 g
Kulhydrat102.2 g
Sukker14.5 g
Protein52 g
Salt8.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dild-tzatziki
2

Hak dild fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. 

Bland agurk, hvidløg, yoghurt, dild salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav salat
3

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Halver cherrytomater.

Skær radiser i tynde skiver.

Smuldr salatost.

Bland salat, cherrytomater, radiser, salatost, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

 Steg koftaer
4

Bland hakket oksekød, Panamad, rasp, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag pitabrød
5

Imens, hak mynte fint.

Bland mynte, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med mynteolie.

Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil sprøde.

Skær i kvarte.

Server
6

Anret koftaer, kartofler, græsk salat og pita på tallerkener. 

Server med dild-tzatziki.