Skip to main content
Græske koftaer

Græske koftaer

med appelsintabouleh og citrusyoghurt

I aften laver vi saftige koftaer, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og persille. Et farverigt og indbydende tilbehør er appelsin med couscous, appelsin, agurk, sukkerærter og persille. Vi topper med kølende citrusfrugtyoghurt, og så er maden klar!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Bredbladet persille

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ stk

Appelsin

225 g

Hakket oksekød

4 g

Panamad

4 g

Bouillon

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

150 g

Sukkerærter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)2597 kJ
Kalorier (kcal)621 kcal
Fedt19.2 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat73.9 g
Sukker16.6 g
Protein38.8 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Tilbered couscous
1

Bring vand, salt og kyllingebouillon i kog i en gryde.

Tilsæt couscous og tranebær, og tag gryden af varmen. Lad trække under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Form koftaer
2

Hak persille fint.

Bland hakket oksekød, Panamad, æg, rasp, halvdelen af persille, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Hak agurk fint.

Snit sukkerærter fint.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Skær citrusfrugt i både.

Lav tabouleh
5

Vend sukkerærter, agurk, appelsin og resterende persille i gryden med couscous.

Krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland yoghurt, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret appelsintabouleh på tallerkener.

Top med koftaer og yoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image