HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFransk Inspireret Kylling
topBanner
Fransk inspireret kylling

Fransk inspireret kylling

med grov gulerodsmos og kraftig løgsauce

I aften går den kulinariske rejse til Frankrig, og vi skal lave fransk inspireret kylling og rodfrugtmos. Vi starter med kyllingestrimler og løg, som vi steger, og blander med kyllingebouillon og mozzarella. Vi serverer kyllingen med farverig rodfrugtmos med kartofler, gulerødder og spinat. Skønt tilbehør er hele salatblade med honning- og sennepsdressing.

Tags:HurtigUnder 650 kcal
Allergener:mælkægsennepsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

300 g

Kyllingebryst, strimler

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Hjertesalat

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholderæg, sennep, sulfitter)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt* (trin 5)

½ tsk

Salt* (trin 2)

1 dl

Vand* (trin 5)

efter behov

Smør* (trin 2)

1 spsk

Smør* (trin 3)

½ tsk

Sukker* (trin 3)

2 spsk

Mælk* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2496.0383 kJ
Kalorier (kcal)596.5675 kcal
Fedt17.4725 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat60.1465 g
Sukker17 g
Protein50.1328 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern (uskrællet). Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille groft.

2

Kom kartofler og gulerod i gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Vend persille i gryden, og stil til side med låg på. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt løg og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min, eller indtil bløde.

4

Tilsæt kylling til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil gylden og næsten gennemstegt.

5

Tilsæt kyllingebouillon og vand* [1 dl | 2 dl], og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Drys med revet mozzarella, og lad simre i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt. Pluk blade fra hjertesalat, og placer i en skål. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret gulerodsmos i dybe tallerkener. Top med kylling og løgsauce. Drys med persille. Dryp hjertesalat med honning- og sennepsdressing, og krydr med et nip salt* og peber*.