topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk inspireret kylling

Fransk inspireret kylling

med grov gulerodsmos og kraftig løgsauce

I aften går den kulinariske rejse til Frankrig, og vi skal lave fransk inspireret kylling og rodfrugtmos. Vi starter med kyllingestrimler og løg, som vi steger, og blander med kyllingebouillon og mozzarella. Vi serverer kyllingen med farverig rodfrugtmos med kartofler, gulerødder og spinat. Skønt tilbehør er hele salatblade med honning- og sennepsdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

300 g

Kyllingebryststrimler

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Salat

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 5)

efter behov

Smør (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Mælk (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2536 kJ
Fedt17.77 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat60.21 g
Sukker17.1 g
Protein51.71 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern (uskrællet). Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille groft.

Lav gulerodsmos
2

Kom kartofler og gulerod i gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Vend persille i gryden, og stil til side med låg på. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

Steg løg
3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt løg og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Steg kylling
4

Tilsæt kylling til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil gylden og næsten gennemstegt.

Tilsæt mozzarella
5

Tilsæt kyllingebouillon og vand* [1 dl | 2 dl], og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Drys med revet mozzarella, og lad simre i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt. Pluk blade fra hjertesalat, og placer i en skål. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret gulerodsmos i dybe tallerkener. Top med kylling og løgsauce. Drys med persille. Dryp hjertesalat med honning- og sennepsdressing, og krydr med et nip salt* og peber*.