Nem og børnevenlig opskrift på farserede peberfrugter med hakket oksekød, gulerod og skalotteløg, som får skøn smag af at blive stegt sammen med hvidløg, og vores færdige krydderiblandning Ay Cajun-ba. Peberfrugterne bliver gratinerede med ost, og serveres med vilde ris og persille. Så er maden klar til at nydes!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Gulerod
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Hakket oksekød
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 dåse
Tomatpuré
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Peberfrugt
¼ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ dl
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Halver peberfrugt, og fjern kernehus. Placer peberfrugt i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Hak gulerod (uskrællet) fint. Hak persille og skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød, gulerod og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil kødet er brunet. Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl] og halvdelen af persille, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*.
Tag peberfrugt ud af ovnen. Fyld med kødfars, og drys med revet ost. Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ris og peberfrugt på tallerken. Drys med resterende persille.