Her får du en opskrift, som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver. Vores lækre falafelsalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som bulgur, gulerod, agurk & peberfrugt, som får selskab af sprød falafel. Vi topper lækkerierne med en cremet korianderyoghurt og græsk salatost!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Græsk salatost
1 pose
Koriander
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
250 g
Falafel
4 g
Grøntsagsbouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
60 g
Blandet salat
1 stk
Gulerod
4 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Hak koriander groft. Bland yoghurt, koriander (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Del agurk på langs, skrab kerner ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.
Bland bulgur, salat, gulerod, agurk, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med falafler og korianderyoghurt. Drys med smuldret salatost og resterende koriander.