topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur og græsk salatost

Her får du en opskrift, som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver. Vores lækre falafelsalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som bulgur, gulerod, agurk & peberfrugt, som får selskab af sprød falafel. Vi topper lækkerierne med en cremet korianderyoghurt og græsk salatost!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Græsk salatost

1 pose

Koriander

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

250 g

Falafel

4 g

Grøntsagsbouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

60 g

Blandet salat

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1079 kJ
Fedt4.96 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat38.99 g
Sukker11 g
Protein10.15 g
Salt1.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Lav korianderyoghurt
2

Hak koriander groft. Bland yoghurt, koriander (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Del agurk på langs, skrab kerner ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Steg falafler
4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

Lav salat
5

Bland bulgur, salat, gulerod, agurk, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med falafler og korianderyoghurt. Drys med smuldret salatost og resterende koriander.