HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafelsalat
topBanner
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur og græsk salatost

Her får du en opskrift, som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver. Vores lækre falafelsalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som bulgur, gulerod, agurk & peberfrugt, som får selskab af sprød falafel. Vi topper lækkerierne med en cremet korianderyoghurt og græsk salatost!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:mælksesamsellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Koriander

1 stk

Gul peberfrugt

75 g

Agurk

4 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

85 g

Falafel

(Indeholdersesam)

60 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Bulgur

(Indeholdergluten)

4 dl

Blandet salat

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1079.0743 kJ
Kalorier (kcal)257.905 kcal
Fedt5.1065 g
Mættet fedt2.7 g
Kulhydrat39.144 g
Sukker11.1 g
Protein10.149 g
Salt1.1 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

2

Hak koriander groft. Bland yoghurt, koriander (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en lille skål.

3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Del agurk på langs, skrab kerner ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

5

Bland bulgur, salat, gulerod, agurk, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med falafler og korianderyoghurt. Drys med smuldret salatost og resterende koriander.