topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur & græsk salatost

Her får du en opskrift, som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver. Vores lækre falafelsalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som bulgur, gulerod, agurk & peberfrugt, som får selskab af sprød falafel. Vi topper lækkerierne med en cremet korianderyoghurt og græsk salatost!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

250 g

Falafel

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

60 g

Blandet salat

100 g

Græsk salatost

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1079 kJ
Fedt5 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat39 g
Sukker10.9 g
Protein10.1 g
Salt1.1 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Lav korianderyoghurt
2

Hak koriander groft. Bland yoghurt, koriander (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Del agurk på langs, skrab kerner ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. 

Steg falafel
4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

Lav salat
5

Bland bulgur, salat, gulerod, agurk, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med falafel og korianderyoghurt. Drys med smuldret salatost og resterende koriander.