Skip to main content
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur & græsk salatost

3.9
(363)

Her får du en opskrift, som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver. Vores lækre falafelsalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som bulgur, gulerod, agurk & peberfrugt, som får selskab af sprød falafel. Vi topper lækkerierne med en cremet korianderyoghurt og græsk salatost!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

1 pose

Koriander

250 g

Falafel

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

4 g

Bouillon

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

60 g

Blandet salat

100 g

Græsk salatost

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

Kalorier (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1079 kJ
Fedt5 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat39 g
Sukker10.9 g
Kostfibre11 g
Protein10.1 g
Salt1.1 g
Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Lav korianderyoghurt
2

Hak koriander groft. Bland yoghurt, koriander (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Del agurk på langs, skrab kerner ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. 

Steg falafel
4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

Lav salat
5

Bland bulgur, salat, gulerod, agurk, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med falafel og korianderyoghurt. Drys med smuldret salatost og resterende koriander.