Engelsk plantefars-'pie'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Engelsk plantefars-'pie'

Engelsk plantefars-'pie'

med ostegratineret kartoffelmos og salat

I humør til ostegratineret kartoffelmos og krydret tomatsauce? Vores 'Pie' med plantefars er indbegrebet af hyggemad, som man kender fra den engelske shepherd's pie og cottage pie, med sauce og et gyldent låg af kartoffelmos. Spis den på dage, hvor du trænger til ægte comfort food.

Allergener:
Æg
Gluten
Byg
Soja
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ dåse

Tomatpuré

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

500 g

Bagekartoffel

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

1 pose

Purløg

60 g

Blandet salat

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Smør til mos

½ tsk

Salt til vegetarprotein

1 spsk

Ketchup til sauce

½ spsk

Olie til salat

½ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2421 kJ
Kalorier (kcal)579 kcal
Fedt20.9 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat68.7 g
Sukker20.9 g
Protein27.6 g
Salt7.7 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, smør og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en ekstra klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak hvidløg og løg fint.

Skyl salat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak purløg fint.

Steg plantefars
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og plantefars med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
4

Tilsæt hvidløg, Mamas Favorit og tomatpuré, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sukker, salt og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen, til spinat, og vend sammen.

Bag pie
5

Overfør sauce til et ildfast fad

Fordel kartoffelmos i et jævnt låg ovenpå, og top med finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden og boblende.

Bland salat, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad pie køle en smule af inden servering, og drys med purløg.

Anret på tallerkener.

Server med salat.