I humør til ostegratineret kartoffelmos og krydret tomatsauce? Vores 'Pie' med plantefars er indbegrebet af hyggemad, som man kender fra den engelske shepherd's pie og cottage pie, med sauce og et gyldent låg af kartoffelmos. Spis den på dage, hvor du trænger til ægte comfort food.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ dåse
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
500 g
Bagekartoffel
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
1 pose
Purløg
60 g
Blandet salat
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Smør til mos
½ tsk
Salt til vegetarprotein
1 spsk
Ketchup til sauce
½ spsk
Olie til salat
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, smør og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en ekstra klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak hvidløg og løg fint.
Skyl salat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak purløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og plantefars med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, Mamas Favorit og tomatpuré, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sukker, salt og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen, til spinat, og vend sammen.
Overfør sauce til et ildfast fad
Fordel kartoffelmos i et jævnt låg ovenpå, og top med finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden og boblende.
Bland salat, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål lige inden servering.
Lad pie køle en smule af inden servering, og drys med purløg.
Anret på tallerkener.
Server med salat.