Appelsinglaseret luksuslaks og remoulade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Appelsinglaseret luksuslaks og remoulade

med dild, grønne bønner og persille-smørkartofler

Gør din næste middag med hele familien helt specielt med vores Appelsinglaseret luksuslaks og remoulade. Dette familiemåltid byder på generøse portioner og fantastiske ingredienser, så du kan tilberede et festligt måltid til dine kære uden stress og endeløse timer i køkkenet.

Allergener:
Fisk
Nødder
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Appelsin

1 pose

Dild

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

150 g

Remoulade

(Indeholder Æg, Sennep)

400 g

Små kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til kartofler

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

2 spsk

Smør til glace

1 tsk

Sukker til glace

2 spsk

Vand til glace

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4730 kJ
Kalorier (kcal)1131 kcal
Fedt69.8 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat73.6 g
Sukker28.8 g
Protein51.5 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stænger.

Skræl og skær pastinak i 1 cm tynde stænger.

Hak persille og dild groft.

Halver appelsin, og gem 2 skiver til pynt.

Vend halvdelen af persille og smør i kartofler.

3

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

4

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber. 

Placer laks på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad. Dryp med en smule olivenolie, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt et stort skvæt appelsinsaft, vand, sukker og et nip salt og peber. Lad simre i 1-2 min, indtil let tyknet.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Skær ender af grønne bønner, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.

Hak mandler groft, og vend med grønne bønner. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

6

Anret laks på en stor tallerken, og dryp med resterende olie fra bagepladen og appelsinglace.

Top med dild og resterende appelsinskiver.

Server med kartofler, grønne bønner, remoulade og rodfrugter i skåle.