Cremet gedeost- og sukkerærterisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet gedeost- og sukkerærterisotto

Cremet gedeost- og sukkerærterisotto

med stegte radiser og gruyereost

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, gruyereost, løg, hvidløg og smør giver vores risotto fylde og masser af smag. Vi topper vores risotto med stegte sukkerærter og radiser, brunet smør, gedeost og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Soja
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

½ pose

Sukkerærter

2 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

100 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

25 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

75 g

Radiser

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3279 kJ
Kalorier (kcal)784 kcal
Fedt44.5 g
Mættet fedt26.1 g
Kulhydrat70.2 g
Sukker7.8 g
Protein19.6 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Hak løg og hvidløg fint.

Smelt smør [1,5 spsk I 3 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon, Worcestershiresauce og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'. 

Forbered grøntsager
2

Imens, halver radiser. 

Halver sukkerærter [½ pose, 2P] på langs. 

Hak persille groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg sukkerærter og radiser med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil let brunet. 

Overfør til en tallerken.

Brun smør
4

Smelt smør [2 spsk I 4 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Brun i 3-4 min, og tag panden af varmen.

Lav risotto
5

Tag stegepanden med risotto af varmen.

Tilsæt gruyereost [½ pakke, 2P], og krydr med et stort nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto og grøntsager i dybe tallerkner.

Dryp med smør.

Top med smuldret gedeost og persille. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image