I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, gruyereost, løg, hvidløg og smør giver vores risotto fylde og masser af smag. Vi topper vores risotto med stegte sukkerærter og radiser, brunet smør, gedeost og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ pose
Sukkerærter
2 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
25 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
75 g
Radiser
1 pose
Bredbladet persille
1.5 spsk
Smør (trin 1)
6 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)
Hak løg og hvidløg fint.
Smelt smør [1,5 spsk I 3 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon, Worcestershiresauce og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Imens, halver radiser.
Halver sukkerærter [½ pose, 2P] på langs.
Hak persille groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg sukkerærter og radiser med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil let brunet.
Overfør til en tallerken.
Smelt smør [2 spsk I 4 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Brun i 3-4 min, og tag panden af varmen.
Tag stegepanden med risotto af varmen.
Tilsæt gruyereost [½ pakke, 2P], og krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto og grøntsager i dybe tallerkner.
Dryp med smør.
Top med smuldret gedeost og persille.