HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med hvidløgsris og revet mozzarella

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner og majs. Serveres med lækkert hvidløgsris, mild mozarella og koriander.

Tags:Børnevenlig
Allergener:Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Oksebouillon

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Løg

½ pakke

Sorte bønner

250 g

Hakket oksekød

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 g

Chiliflager

150 g

Majs

½ dåse

Tomatpuré

50 g

Revet mozzarella

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)894 kcal
Energi (kJ)3739 kJ
Fedt32.52 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat98.27 g
Sukker21.4 g
Protein48.91 g
Salt8.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

2

Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. 

3

Skyl bønner [½ pakke, 2P] og majs under koldt vand* i en si.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hakket oksekød, tomatpuré og TexMex, og steg i 2-3 min.

5

Tilsæt bønner [½ pakke, 2P], majs, oksebouillon, hakkede tomater og et nip chiliflager, og lad simre i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Anret hvidløgsris og chili con carne i skåle. Top med revet mozzarella.