En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner og majs. Serveres med lækkert hvidløgsris, mild mozarella og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Løg
½ pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 g
Chiliflager
1 dåse
Majs
½ dåse
Tomatpuré
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skyl bønner [½ pakke, 2P] og majs under koldt vand* i en si.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hakket oksekød, tomatpuré og TexMex, og steg i 2-3 min.
Tilsæt bønner [½ pakke, 2P], majs, oksebouillon, hakkede tomater og et nip chiliflager, og lad simre i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret hvidløgsris og chili con carne i skåle. Top med revet mozzarella.