Skip to main content
Panko- og harissapaneret hvid fisk

Panko- og harissapaneret hvid fisk

med hasselback kartofler og blomkålssalat

Blomkålsris bruges ofte som erstatning for ris, pasta eller kartofler. Et sundt alternativ med få kulhydrater. I dag steger vi vores blomkålsris og vender den så med frisk spinat, mynte og koriander. Hertil laver vi en herlig bagt kuller med en sprød pankotopping, hasselbackkartofler og frisk hvidløgsdressing, som giver en lækker cremethed.

Tags:
Spis mig først
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Blomkålsris

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Mynte

500 g

Kartofler

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Harissa-krydderi

250 g

Kulmule

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

30 g

Spinat

150 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til panering

Næringsindhold

Energi (kJ)2104 kJ
Kalorier (kcal)503 kcal
Fedt24.6 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat60.6 g
Sukker7.7 g
Kostfibre5.7 g
Protein10.9 g
Salt4.2 g
Potassium1259.5 mg
Calcium13.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Lav hasselback kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt, Souvlaki-Krydderi og et nip peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg blomkålsris
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg blomkålsris med salt i 2-3 min.

Overfør til en stor skål.

Paner fisk
3

Bland panko, Harissa-Krydderi, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer fisk i et ildfast fad med bagepapir. Top med panering, og tryk forsigt fast.

Bag fisk
4

Overfør fisk til et ildfast fad med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt, når kartoflerne har 15 min tilbage. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav hvidløgsdressing
5

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Hak mynte og persille fint.

Skyl spinat.

Vend mynte, persille og spinat i skålen med blomkålsris lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler, fisk og blomkålssalat på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.