
Blomkålsris bruges ofte som erstatning for ris, pasta eller kartofler. Et sundt alternativ med få kulhydrater. I dag steger vi vores blomkålsris og vender den så med frisk spinat, mynte og koriander. Hertil laver vi en herlig bagt kuller med en sprød pankotopping, hasselbackkartofler og frisk hvidløgsyoghurt, som giver en lækker cremethed.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Blomkålsris
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Mynte
500 g
Kartofler
4 g
Souvlaki-krydderi
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Harissa-krydderi
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
30 g
Spinat
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til panering

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg blomkålsris med salt i 2-3 min.
Overfør til en stor skål.

Bland panko, harissa-krydderi, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer fisk i et ildfast fad med bagepapir. Top med panering, og tryk forsigt fast.

Overfør fisk til et ildfast fad med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt, når kartoflerne har 15 min tilbage.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Hak mynte og persille fint.
Skyl spinat.
Vend mynte, persille og spinat i skålen med blomkålsris lige inden servering.

Anret kartofler, fisk og blomkålssalat på tallerkener.
Server med hvidløgsdressing.