I aften byder vi på skøn vegetarbowl med BBQ-smag, som er nem og hurtig at lave. Bowlen er fyldt med mango, peberfrugter, avocado, syltet løg og bouillonkogt bulgur. Stil den fantastiske hjemmelavede sriracha-mayonnaise frem, og måltidet er klar til at serveres!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 pakke
Kikærter
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
8 g
Grøntsagsbouillon
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
10 g
Sesamfrø
1 stk
Rødløg
½ stk
Mango
20 g
Sriracha
1 tsk
Salt (trin 3)
3 tsk
Sukker (trin 3)
4 dl
Vand (trin 1)
¼ spsk
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* [4 dl I 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med BBQ-sauce og en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike, vand* [1 spsk | 2 spsk], sukker* [3 tsk | 6 tsk] og salt* [1 tsk | 2 tsk]i en lille skål.
Skræl mango [½ stk, 2 pers.], og skær i 1 cm tern. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Bland mayonnaise, sriracha og vand* [1/4 spsk. | 1/2 spsk. ]. Hæld væde fra rødløg.
Anret bulgur i skåle. Top med BBQ-kikærter, peberfrugt, avocado, mango og rødløg. Drys med sesamfrø. Dryp med srirachamayo.