Skip to main content
Grillet sommerlaks og avocadosalat
Grillet sommerlaks og avocadosalat

Grillet sommerlaks og avocadosalat

med pestotoppede kartofler og pinjekerner

Laks og kartofler har I sikkert spist mange gange. I aften overrasker vi med en spændende opskrift som garanteret vil blive populær. Vi krydrer laks med vores skønne krydderiblandning som vi kalder Mamas favorit, og griller den derefter til perfektion. Kartoflerne knuser vi og topper med ost og hjemmelavet pesto. Et friskt tilbehør er en velsmagende avocadosalat med cherrytomater, salatost og basilikum.

Allergener:
Æg
Fisk
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Avocado

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nødder, Byg, Havre)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

250 g

Cherrytomater

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 spsk

Olie til pesto

1 spsk

Vand til pesto

¼ tsk

Salt til pesto

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)5193 kJ
Kalorier (kcal)1241 kcal
Fedt89 g
Mættet fedt23.1 g
Kulhydrat54.7 g
Sukker10.1 g
Kostfibre9.1 g
Protein49.8 g
Kolesterol100 mg
Salt4.1 g
Potassium1713.8 mg
Calcium22.5 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Forvarm grillen til høj varme.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.

Lav pesto
2

Imens, halver cherrytomater.

Skær græsk ost i tynde stave.

Hak persille, hvidløg, pinjekerner og basilikum (gem nogle blade til anretning) meget fint.

Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, olivenolie, vand og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål, og krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.

Bag kartofler
3

Fordel kogte kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og drys med resterende finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Grill laks
4

Imens, pensl laks med en smule olivenolie, og krydr med salt. 

Grill med skindsiden nedad i 6-8 min, eller indtil skindet slipper let. Vend fisk, og grill videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered avocado
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Server
6

Anret laks og kartofler på tallerkener.

Top kartofler med pesto.

Anret cherrytomater, avocado og græsk ost på tallerkenerne, og top med olivenolie og basilikum.

Server med aioli.