Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost og cremet bechamelsauce. Dejligt tilbehør er en sprød og enkel salat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Bouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
390 g
Hakkede tomater
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
25 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
35 g
Tomatpuré
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Løg
1 stk
Salat
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til stegning
1 spsk
Mel til sauce
2 dl
Mælk til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak skalotteløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oksebouillon, sojasauce, Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber, og lad simre på middellav varme indtil bechamelsaucen er færdig i trin 4.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt. - I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Imens, tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min.
Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.
OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.
Smelt smør i samme gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel, og pisk sammen.
Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt finrevet ost, salt og et nip peber, og rør rundt indtil osten er smeltet.
Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad.
Top med bechamelsauce og gouda, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pastaen er færdig.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Hak persille fint.
Vend salat, persille, olivenolie og et nip salt på et serveringsfad.
Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.
Anret pasta bolognese på tallerkener.
Server med salat.