Skip to main content
Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese

med bechamelsauce og sprød persillesalat

Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost og cremet bechamelsauce. Dejligt tilbehør er en sprød og enkel salat med persille.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Bouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

390 g

Hakkede tomater

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

25 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

35 g

Tomatpuré

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Løg

1 stk

Salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til stegning

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Mælk til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3852 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt16 g
Kulhydrat90.5 g
Sukker20.7 g
Protein50.6 g
Salt6.1 g

Fremgangsmåde

Hak skalotteløg
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak skalotteløg fint.

Lav bolognesesauce
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oksebouillon, sojasauce, Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber, og lad simre på middellav varme indtil bechamelsaucen er færdig i trin 4.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt. - I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Kog pasta
3

Imens, tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min.

Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.

OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør i samme gryde på middel varme.

Tilsæt hvedemel, og pisk sammen.

Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt og et nip peber, og rør rundt indtil osten er smeltet.

Bag lasagne
5

Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad.

Top med bechamelsauce og gouda, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pastaen er færdig.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Hak persille fint.

Vend salat, persille, olivenolie og et nip salt på et serveringsfad.

Server
6

Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.

Anret pasta bolognese på tallerkener.

Server med salat.