Selvfølgelig skal vi have fisk! Og frikadeller! Vi tør næsten love at hele familien kommer at elske disse delikate lakse frikadeller som får uimodståelig smag af en masse skønne ingredienser. Den fint hakkede laks blander vi med lime zest, koriander, hvidløg, ingefær, panko, mayonnaise og et skvæt limesaft. Super lækkert tilbehør er stegt gulerod og zucchini som blandes med nudler, sataysauce og sojasauce. I skal ikke regne med at der bliver nogle rester!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
1 stk
Lime, økologisk
1 pose
Koriander
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Rød chili
1 stk
Gulerod
1 stk
Zucchini
50 g
Sataysauce
(Indeholder Soja, Jordnødder, Fisk, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
efter behov
Smør (trin 3)
Bring en gryde med vand* i kog. Hak hvidløg og ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Hak koriander fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og skær i små stykker. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland koriander (gem lidt til anretning), hvidløg, ingefær, laks, panko, mayonnaise, halvdelen af limeskal og et skvæt limesaft i en stor skål. Krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. Form fars til frikadeller (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.
Smelt en klat smør* i en stegepande på middel varme. Steg frikadeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er mat i midten.
Tilsæt nudler til det kogende vand*, og kog i 1 min, eller indtil 'al dente'. Hæld vand fra, og vend med en smule olivenolie* i gryden. Halver chili [1/2 stk, 2P] på langs, fjern kerner, og hak fint. Skær gulerod (uskrællet) og zucchini i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie* på høj varme i samme stegepande. Steg gulerod og zucchini i 1-2 min. Tilsæt nudler, sataysauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce, et stort skvæt limesaft og resterende limeskal, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret nudler og grøntsager i dybe tallerkener. Top med frikadeller. Drys med chili og resterende koriander. Server med limebåde.