Skip to main content
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvidløgskogte ris og knasende peanuts

4.3
(530)

Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, citrusfrugt, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

½ stk

Zucchini

25 g

Honning

20 g

Peanuts

(Indeholder: Jordnødder)

300 g

Kyllingebryststrimler

150 g

Jasminris

50 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

1 stk

Chili

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2978 kJ
Kalorier (kcal)712 kcal
Fedt20.5 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat85.6 g
Sukker19.2 g
Kostfibre6 g
Protein46 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Riv ingefær fint. Snit chili fint. Skær citrusfrugt i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland marinade
3

Bland ingefær, chili, honning, sojasauce, et skvæt citrusfrugtsaft og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål. TIP: Undlad at bruge chillien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt halvdelen af forårsløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg videre i 2-3 min. Overfør til en skål. 

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min. Tilsæt stegt kylling og forårsløg. Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg. Server med citrusfrugtbåde.