Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan og sætter laks på menuen. I denne opskrift lader du fisken koge med i en helt fantastisk gryderet med et asiatisk præg. Lad smagen af karrypasta, ingefær, hvidløg og kokosmælk blandes med godbidder som chili, lime og grøntsager. Øs kokosgryden over ægnudler og top med koriander. Gryderetten spreder en fantastisk duft gennem køkkenet, som sætter sulten i gang. Gudskelov, du har din mad klar på kun en halv time!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pose
Koriander
110 g
Zucchini
150
Fuldkornsnudler
(Indeholdergluten)½ stk
Chili
250 g
Laksefilet
(Indeholderfisk)1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
20 g
Gul karrypasta
(Indeholdersennep)1 stk
Gulerod
200 ml
Kokosmælk
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 3 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en anden gryde på høj varme. Steg zucchini og gulerod i 6-7 min, og stil til side i en skål.
Riv ingefær og hvidløg fint. Skær lime i både. Hak koriander [1/2 pose, 2P] og chili [1/2 stk, 2P] groft. Opvarm en smule olivenolie* i samme gryde på middelhøj varme. Steg ingefær, hvidløg og halvdelen af chili i 3-4 min. Tilsæt karrypasta, og steg i 1-2 min.
Tilsæt kokosmælk, et skvæt limesaft og et stort nip salt*, og lad simre i 2-3 min.
Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern. Tilsæt laks til gryden med kokossauce, og lad simre i 5 min. Tilsæt zucchini og gulerod, og vend sammen. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tilsæt nudler til gryden med kogende vand*, og kog i 1-2 min. Skyl under koldt vand* i en si.
Anret nudler og kokosgryde i skåle. Top med koriander og resterende chili. Server med resterende limebåde.