I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod / myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær & chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)150 g
Basmatiris, vilde
1 stk
HvidlĆøgsfed
1 stk
IngefƦr
½ stk
Chili
1 stk
Lime, Ćøkologisk
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
20 g
Peanuts
(IndeholderjordnĆødder)300 g
Kyllingebryst, strimler
50 g
Mayonnaise
(IndeholderƦg, sennep)20 g
Asiatisk dressing
(Indeholdergluten, soja, sesam)60 g
Blandet salat
¼ tsk
Salt* (trin 1)
3 dl
Vand* (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.Ā TilsƦt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sƦnk til lav varme, og kog under lĆ„g i 15 min.Ā Tag gryden af varmen, og lad hvile under lĆ„g indtil servering.Ā
Pres eller hak hvidlĆøg fint.Ā Riv ingefƦr (uskrƦllet) fint.Ā FlƦk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.Ā Riv limeskal, og skƦr lime i bĆ„de.Ā Bland limeskal, hvidlĆøg, ingefƦr, et skvƦt limesaft og halvdelen af chili i en lille skĆ„l.Ā TilsƦt sojasauce og vand*Ā [1 spsk | 2 spsk], og rĆør rundt.Ā
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skÄl. Tilsæt et skvæt limesaft og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande pÄ middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, nÄr kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skÄl. Hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener.Ā Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.