
I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod / myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær & chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
½ stk
Chili
1 stk
Lime, økologisk
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
20 g
Peanuts
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)
60 g
Blandet salat
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland limeskal, hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Hak peanuts groft.

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.