HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyllingebowl
topBanner
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris & myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod / myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær & chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:HurtigLet at lave
Allergener:glutensojajordnødderægsennepsesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Basmatiris, vilde

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Chili

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

300 g

Kyllingebryst, strimler

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholdergluten, soja, sesam)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3126.8289 kJ
Kalorier (kcal)747.33 kcal
Fedt27.4454 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat76.1086 g
Sukker11.2 g
Protein49.133 g
Salt3.5 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland limeskal, hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. 

3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Hak peanuts groft.

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.