
Tacos leder oftest tankerne hen til Mexico, men denne variant byder på vietnamesiske smage. Vi bygger vores skønne tacos med lune tortillas, frisk gulerod og mango, stegt plantefars og rødløg vendt med hvidløg, ingefær, sojasauce og lime og spicy asiatisk mayo. Vi topper med peanuts, chili og mynte, og så maden færdig.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
160 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ stk
Chili
½ stk
Citrusfrugt
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
½ stk
Mango
1 pose
Mynte
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Sriracha
2 tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sojasauce, sukker [2 tsk | 4 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et skvæt limesaft i en lille skål.

Hak mynte fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie [2 spsk I 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og plantefars i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde og farsen er let brunet.

Tag panden af varmen.
Tilsæt sauce, og rør rundt.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland mayonnaise og sriracha i en lille skål.

Fyld tortillabrød med gulerod, plantefars og mango.
Top med srirachamayonnaise, peanuts, chili og mynte.