Vegetarisk kikærte- og tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikærte- og tomatpasta

Vegetarisk kikærte- og tomatpasta

med sprød pangrattato og cremet ricotta

Vi håber, I er sultne. Aftenens opskrift frister nemlig med en masse godt! Vi skal lave vegetarisk kikærte- og tomatpasta med ricotta og en dejlig tomatsauce. Vi topper herlighederne med hjemmelavet pangrattato med persille og sprød rucola.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

½ dåse

Tomatpuré

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Kikærter

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Løg

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3236 kJ
Fedt24.43 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat98.6 g
Sukker11.7 g
Protein33.94 g
Salt4.3 g

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Halver cherrytomater.

Skyl rucola under kold vand i et dørslag.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav sauce
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk]  i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min.

Tilsæt vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, Mamas Favorit, balsamico [1/2 pakke, 2P], cherrytomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 12-13 min.

Kog pasta og kikærter
3

Kom pasta og kikærter (med lage) i gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente’.

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Vend eventuelt pasta og kikærter med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav pangrattato
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Fordel panko, hvidløg og halvdelen af finrevet ost på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 5 min, eller indtil gylden. 

Hak persille fint.

Vend pangrattato med persille i en skål.

Tilsæt pasta og kikærter
5

Tilsæt pastavand, ricotta og resterende finrevet ost til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta, kikærter og halvdelen af rucola, og vend sammen.

Server
6

Anret kikærte- og tomatpasta i dybe tallerkener.

Top med pangrattato og resterende rucola.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image