HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikærtebowl
topBanner
Varm kikærtebowl

Varm kikærtebowl

med aromatisk perlecouscous og græskarkerner

Her er en opskrift, der er perfekt, hvis du vil tilberede din mad i god tid, eller hvis du vil lave noget ekstra ud af maden til en fantastisk picnic. Her koger vi yndige perlecouscous, som vi blander med bagt zucchini og bagte kikærter. Vi topper retten med græsk salatost, cherrytomater, persille og ristede græskarfrø, og så er vores picnic klar til at blive nydt!

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensellerimælkægsennepsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

20 g

Græskarkerner

220 g

Zucchini

1 stk

Forårsløg

½ pakke

Kikærter

170 g

Perlecouscous

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand* (trin 3)

Sukker* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2774 kJ
Kalorier (kcal)663 kcal
Fedt23 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat80 g
Sukker11 g
Protein27 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Rist græskærkerner i 2-3 min, og stil til side på en tallerken. Skær zucchini i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.

2

Fordel zucchini på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Jorden Rundt og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P], og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad og et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gylden.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [4 dl | 8 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt perlecouscous, sænk til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadig har bid. Hæld vand fra gennem en si, og kom perlecouscous tilbage i gryden.

4

Hak persille groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Bland yoghurt og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

5

Tilsæt et nip citronskal, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie*, halvdelen af salatost og halvdelen af zucchini til gryden med perlecouscous, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt* og peber*. Halver cherrytomater. Bland balsamico, et nip sukker* og cherrytomater i en skål.

6

Anret perlecouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter, cherrytomater og resterende salatost og zucchini. Drys med græskarkerner og resterende persille. Dryp med yoghurtdressing. Server med citronbåde.