
Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sovs, med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den til hakkebøffer, som vi steger og derefter får lov til at simre i teriyakisauce. Skønt tilbehør er sprøde fritter, en frisk radise-kålsalat med forårsløg og lime og cremet asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Hakket oksekød
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Forårsløg
500 g
Kartofler
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Radiser
½ stk
Citrusfrugt
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam, Æg, Sennep)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, skær radiser i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Halver lime [½ stk, 2P].

Bland rødkål, radiser, forårsløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden med hakkebøffer, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Anret fritter, radise-kålsalat og hakkebøffer på tallerkener.
Top hakkebøffer med teriyakisauce fra stegepanden.
Server med asiatisk mayonnaise.