Skip to main content
Stegt steak og rødvinssauce

Stegt steak og rødvinssauce

med ovnbagte kartofler og sprød rødbedesalat

4.2
(130)

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør Angus Striploin-bøf som bliver stegt til perfektion. Festligt tilbehør er ovnbagte kartoffelbåde med ost, rødbedesalat med kørvel og pinjekerner og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

3 stk

Rødbede

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kørvel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fedt37.8 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat68.7 g
Sukker20.3 g
Kostfibre8 g
Protein45.8 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler og rødbede
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Rist pinjekerner
2

Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme. Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål. Pres eller hak hvidløg fint. Pluk kørvel.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav rødvinssauce
4

Top kartofler med finrevet ost, når der 5 min tilbage, og bag indtil er gylden. Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepnde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt et skvæt vand, rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min. TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.

Lav rødbedesalat
5

Vend rødbede med kørvel, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål. Skær bøfferi skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og rødbedesalat på tallerkener. Top med pinjekerner og rødvinssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image