Skip to main content
Sprød kylling

Sprød kylling

med søde fritter og hvidløgsmayonnaise

4.2
(1,7 t)

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet dressing med hvidløg, fraiche og mayonnaise, og gyldenbagt broccoli og peberfrugt smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Hvidløgsfed

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

250 g

Broccoli

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Grøn peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3008 kJ
Kalorier (kcal)719 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat61.9 g
Sukker9.6 g
Kostfibre9.7 g
Protein52.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.3 g
Potassium283.8 mg
Calcium56.5 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Bag grøntsager
2

Skær broccoli i 2 cm tern.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Fordel grøntsager på samme bageplade, når fritterne har 12 min tilbage.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Forbered panering
3

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Paner kyllling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Stil til side på en tallerken.

Steg kyllling
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret fritter, grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image