
Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet dressing med hvidløg, fraiche og mayonnaise, og gyldenbagt broccoli og peberfrugt smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Hvidløgsfed
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
250 g
Broccoli
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Grøn peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Skær broccoli i 2 cm tern.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Fordel grøntsager på samme bageplade, når fritterne har 12 min tilbage.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Stil til side på en tallerken.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Anret fritter, grøntsager og kylling på tallerkener.
Server med hvidløgsdressing.